van Beleven naar Ontwerpen

afstudeerwerk

Begin 2019 heb ik mijn analyse van Casa Milà, mijn onderzoek naar Gaudí en mijn eerder gemaakte werk gecombineerd en ben ik, zoals Gaudí zei: '(…) de mens maakt niet, hij ontdekt.', gaan ontwerpen. Ik concludeerde dat Gaudí altijd terugkeert naar de oorsprong, naar de natuur. Het doel van mijn afstudeerproject werd een eigen Casa ontwerpen, gebaseerd op mijn beleving in Casa Milà en aan de hand van Gaudí’s ontwerpmethode. Ik begon, net als Gaudí deed bij het ontwerpen van Casa Milà, met een voor mij betekenisvolle bloem. Ik ontdekte dat de bladstructuur van de gerbera een goed uitgangspunt voor de constructie vormde. Er ontstond een kaal huis van drie verdiepingen en hierbinnen ging bezig met het vormen van de ruimtes aan de hand van mijn beleving in Casa Milà. Casa Anne is hieronder te beleven door visual voor visual te bekijken.